Travian Oyun İncelemesi

Geçmişte ki savaşların gerçekliği ve sanal alemin nimetlerinin birleşmesi sonucu ortaya çıkan online köy oyunu Travian, hepimizin hayatının bir kısmında bulunmuştur. Oyuna başlarken, sizlere küçük bir köy veriliyor. O köyde ki binaları geliştirmeniz ve kendi ordunuzu kurmanız bekleniyor. Temel amacı, travian dünyasında ki diğer oyunculara saldırarak hammadde tedarik etmek ve bunun sayesinde hızlı gelişmenizdir. Oyunda 4 tane hammedde bulunmaktadır. Bunlar; odun, tuğla, demir ve tahıldır.

Köyde ilk olarak hammedde alanını büyütmeniz gerekmektedir. Daha rahat gelişebilmeniz için ilk şart budur. Bunları büyüttüğünüz zaman işiniz bitmiyor. Bir de bunların her birisi için hazırlanmış depoları genişleterek, saklama alanınızı yükseltmelisiniz ki siz oyunda olmasanız bile, kazanılan hammeddeler boşa gitmemiş olsun.

Travian’a üye olmak için alttaki url’ye tıklayın.

http://www.oyunkaydol.com/travian-kayit-ol-kaydol/

En önemlisi sığınak hammaddeleridir ki saldırılara karşı hammadde kaybetmenizi minimuna indirecektir. Dünyada ki tüm oyunculara hitap eden bu oyunu, bir çok dilde oynayabilirsiniz. Oyunu devamlı takip etmeniz gerekecektir. Çünkü anlık olarak saldırılar alabilirsiniz. Bu saldırıları kesmek için o an online olmanız size avantaj sağlayacaktır.

Oyunda toplamda 3 adet ırk, halk vardır. Bunlar Romalılar, Galyalılar ve Cermenler. Hepsinin orduları ve savaşçıları birbirinden farklıdır. Kendinize en uygun olanını seçmeniz, sizin için ekstra avantak olacaktır. Geliştirmekle yükümlü olduğunuz binalardan bahsedecek olursak, en önemlisi merkez binasıdır. Merkez binanın seviyesine göre, diğer binalarıda daha hızlı geliştirebilirsiniz.

 

Hammadde deposunu geliştirerek, yüksek miktarda birikim yapabilirsiniz. Elçilik binası ise, bir birliğe üye olmanızı sağlayacak binadır. Askeri üs binası ile ordularınıza emirler verebilirsiniz. Bunun yanında köyünüze yapılan saldırılarıda görebileceksiniz. Pazaryeri ile, diğer oyuncularla alışveriş yapabilirsiniz.

Hammaddelerinizin çok olanını, az olanlarla takasa girebilir böylelikle asker ve gelişme sağlayabilirsiniz. Kışla ile karadan saldırı yapacak askerler yetiştirebilirsiniz. Ahır binasıyla atlı savaşçılar yetiştirebilirsiniz. Saldırıda ki hızınızı arttıracaktır. Tamirhane ileyse, koçbaş ve mancınık adı verilen duvar ve bina yıkıcı savaş aletleri üretebilirsiniz.

Belki de en önemli yapı olan Saray ise, bir köye yalnızca bir adet kurulabilir. Son olarak köşkten bahsedelim. Kralın köyü ziyaret ettiğinde oturduğu küçük evidir. Tüm bunlara ve daha fazlasına oyunu tecrübe ederek ulaşabilirsiniz. Daha anlatamadığımız bir sürü bina ve olay barındıran Travian oyunu ile keyifli vakitler geçirebileceksiniz.

Travian’a kayıt olmak için tıklayın.

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir